Sprotje toen, met verbanden over haar brandwonden.

Sprotjesfonds VZW is de dierenwelzijnsorganisatie die ik zelf opstartte nadat arm katje Sprotje door een dierenbeul in de oven werd gestoken.

Het zwaar verbrande kitten was er heel erg aan toe, maar mijn collega’s en ik besloten haar een kans te geven. Ondanks verschrikkelijke brandwonden over een kwart van haar lichaam, geloofden we erin.

3 maanden, heel wat pijnstilling, talloze verbandwissels en heel veel liefde later, kon een volledig hersteld sprotje door mijn mama geadopteerd worden.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de zondvloed aan financiële donaties die we van over heel België, Nedereland en nog ver daarbuiten ontvingen.

Daarom richtte ik samen met mijn collega’s het Sprotjesfonds op. Het fonds dient als reserve voor toekomstige gevallen van verwaarlozing en dierenmishandeling. Wij willen de collega’s die met zulke gevallen geconfronteerd worden de stress besparen van niet te weten hoe ze alle kosten voor de verzorging gaan dekken. Deze collega dierenartsen zullen beroep kunnen doen op het Sprotjesfonds. Zo krijgt elk sukkeltje een kans.

Sprotje nu, helemaal hersteld ❤

Ondertussen zamelden we niet alleen geld in voor een hele hoop individuele sukkeltjes, maar schonken we ook al duizenden euro’s weg aan asielen en zwerfkattenrpojecten in nood.

Heel recent zamelde ik via het fonds meer dan 45000 euro in om dieren te helpen die getroffen werden door de overstromingen in Wallonië.

Meer weten?

bezoek de site van het Sprotjesfonds zelf. Bij “Voorbije acties” krijg je een kleine weergave van onze voorbije grote acties.